Млади социалисти с инициатива „Успелите от Гоце Делчев”

Първата среща бе с най-силния мъж в Северна Америка – Димитър Саватинов

От Младежкото Обединение на БСП-Гоце Делчев сложиха начало на поредната си инициатива, наречена „Успелите от Гоце Делчев”. Тя цели да срещне младите хора от гоцеделчевско с личности от общината, постигнали високи достижения в различни сфери. Чрез своята инициатива младите социалисти искат да мотивират подрастващите чрез положителни и вдъхновяващи примери на хора с изключителни успехи в спорта, бизнеса, науката, изкуството.
Първата такава среща бе с носителя на две титли „Най-силен мъж в Северна Америка“ и спортист номер едно на община Гоце Делчев за 2014 и 2015 година – Димитър Саватинов, който пристига за кратка визита в България от САЩ, преди да замине на поредното си състезание в Южна Африка. Срещата със спортиста препълни залата на Дом на науката и техниката в Гоце Делчев. Там той разказа своята вълнуваща история за пътя до световния връх в силовия трибой, отговори на всички въпроси и се снима с всички свои почитатели. Димитър Саватинов се прочу с титлите си „Най-силен мъж в Америка“ за 2014 и 2015 година, той стана и световен рекордьор, като на състезание в Австралия вдигна най-голяма тежест, вдигна някога с една ръка. Митко Саватинов прикова вниманието на младите хора препълнили залата на НТС в Гоце Делчев с невероятните си истории за състезания в екзотични страни, а накрая завърши с послание към тях: „Ако някой ви казва, че не можете да бъдете номер едно в света, греши, защото ако го искате много силно - можете! Важното е да не спирате, когато се изморите, когато човек се измори и спре, той става част от посредствеността. За да изкачите даден връх, трябва да намерите физически и психически сили да продължите да работите, след като другите са спрели!“.
Големият атлет бе изпратен с бурни аплодисменти и раздаде десетки автографи, след като получи грамота за изключителни заслуги и за постиженията си прославящи името на България и град Гоце Делчев в целия свят.