Тома Томов с първо предизборно обещание в Петрич

14.03.2017 г.

„Ако вляза в парламента, ще поставя въпроса за подновяването на проекта за изграждането на язовир Никудим на река Лебница, който разделя планините Огражден и Малешевска."- това заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България” в Благоевград Тома Томов.

Още преди промените през 1989 г. е започнало строителство на водохранилището, но после всичко е изоставено. Ако проектът се възроди, това ще се отрази положително на земеделието в общините Струмяни, Сандански и Петрич. Водата е нужна за напояване, тъй като хиляди хора разчитат именно на земеделието. Язовирът ще даде възможността те да бъдат конкурентно способни целогодишно. Това стана ясно  при посещението на  Тома Томов в община Петрич.

На зеленчуковата борса в село Кърналово водачът на листата се сблъска с проблемите на малките местни производители. Присъстващите на зеленчуковата борса производители успяха да се запознаят именно с предложението на коалиция „БСП за България”, което ще подпомогне производството на храни за местна консумация чрез стимулиране на биологичното земеделие, „късите вериги на доставка“ (т.е. отпадане на многото прекупвачи) и  насърчаване на купуването на продукти, произведени в България.

„Днес в обувна фабрика БОИЛ се запознах с Божидар Подалински. Той дава работа на 60 души, работи за износ на ишлеме. Преди във фабриката са работили 120 души. Това, което ми направи силно впечатление е, че това е поредният работодател, който говори за корупция и ненужни бюрократични изисквания, които не помагат на никого.” – сподели Тома Томов след срещата си в обувната фабрика.