Паскалев на среща на председателите на БСП: Време е да пратим ГЕРБ в Благоевград в Б Група

24.05.2018

Силните послания за предстоящите местни избори прозвучаха на срещата между настоящия лидер на БСП Благоевград Любен Милев и предшествениците му. „Неслучайно избрахме навечерието на 24 май за тази среща. Тя е знакова, вие сте наши учители, а ние - настоящото Изпълнителното бюро на БСП Благоевград, сме вашите ученици.”, откри срещата Милев, „Днес определяме стратегическите политики на БСП за Благоевград след  лошото и неуспешно управление на ГЕРБ”- каза той

Сред бившите водачи на  Столетницата в Пиринско, най-пламенен беше кметът на Благоевград от 1995 до 2001 и от 2007 до 2011 и бивш регионален министър Костадин Паскалев, който вдъхнови колегите си: „В Благоевград е избрана най-скъпата технология за обработка на боклуци в Европа. Европейска  на европейско ниво. Разходът за обработка на битови отпадъци е 100 лв. на тон, сравнени с досегашните 3-4 лв. на тон. Ще стигнем до уникално скъпа цена за благоевградчани. Според мен това е безумие. С  още 2-3 милиона лева въпросът с град Скаптопара може да се реши и да се запази както едното така и другото. Твърденията, че трябват 85 милиона за да се запазят разкопките са пълен абсурд.  Да разкажем на гражданите какво е открито там. Да  кажем, че там имаме и критско- микенска култура 6-7 в. пр. Хр. Отгоре имаме средновековна крепост, която може да се възстанови. Да имаме между Македония и Гърция една средновековна крепост в Благоевград. Защо кметът не се е заинтересувал от тези теми?  Ами тракийските гробници, които са в Рилци и Дъбрава?”, попита още Паскалев.   „Нашият футболен отбор Пирин е в Б група, трябва да пратим и ГЕРБ в Б група!"- бе категоричен той.

Лидерите на БСП споделиха възмущението на Паскалев от политиките на ГЕРБ и техния кмет  относно древния град Скаптопара, обработката на отпадъци и напълно ненужният „ремонт” на площада пред Общината. „Цялата ВиК система под площада е компрометирана от 1987 до днес не е правено нищо. И това сменяне на плочки, няма нищо общо с онова , което трябва да се случи в Благоевград и неговия център”, коментираха участниците в събитието.

 „В навечерието на празника на Благоевград ние сме готови да поемем ангажимент пред съгражданите си за ясна и твърда  опозиция на политическия и икономически модел на кмета Камбитов и приближените му бизнес кръгове”, заключи Любен Милев.