Владимир Москов към работещите в сферата на образованието и културата в община Гоце Делчев: Винаги можете да разчитате на мен за подкрепа

17.10.2019 г.

Със свободна дискусия протече срещата на кандидата за кмет Владимир Москов и кандидатите за общински съветници от "БСП за България" с работещите в сферата на образованието и културата в община Гоце Делчев.

Образованието и културата винаги са били сред приоритетите на Владимир Москов и неговия екип. През изминалия мандат бяха изградени две нови детски градини – в селата Лъжница и Буково. Напълно се обновяват сградите и дворните пространства на детските градини – „Калинка“ и „Радост“, както и на Второ ОУ „Гоце Делчев“. По трансграничната програма България – Гърция напълно бе обновен музея в града и изграден  външен асансьор на читалището. Традиционно се оказва пълна подкрепа на културата и читалищата в обновяване на базата и финансиране на дейностите им.

 Кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов обясни, че през следващия управленски мандат ще се довърши обновяването и на останалата училищна инфраструктура. Предвиждат се основни ремонти на Трето ОУ „Братя Миладинови“, Детска ясла „Пролет“ и училището в с. Мосомище. Ще бъде направено цялостно обновяване на сградата на ДГ „Слънце“ чрез изграждане на ново парокотелно и смяна на вида на отопление с по-икономично. В приоритетите е предвидено също саниране на сградата и подмяна на отоплението с по-икономично в детската градина в село Мосомище, както и саниране на основната сграда на Детската градина в село Брезница. Съвсем скоро предстои да бъдат направени ремонти и на детските градини „Джани Родари“, „Детелина“, „Снежанка“ в Гоце Делчев и „Щастливо детство“ в с. Корница. От понеделник започва напълно обновяване на дворовете и площадките на всички детски градини. Ще се санира и сградата на училището в с. Лъжница. Осигурени са средства и много скоро започва работата по обновяване на ученическия лагер в село Попови ливади, който ще бъде модернизиран и възстановен. В областта на културата също са осигурени сериозни инфраструктурни инвестиции. Близо 5 милиона лева ще бъдат вложени в цялостното обновяване на Дома на културата в Гоце Делчев. Предстои реконструкция на Читалище „Просвета” и на библиотеката в града.

„Както и досега, така и занапред ще продължи подкрепата на талантливи деца и ученици, на всяка добра инициатива, която идва от училищата или детските градини. Винаги можете да разчитате на мен за подкрепа, защото инвестицията в образованието, в децата ни, е най-важната“, категоричен бе Владимир Москов.