Младен Тимчев: Пътят до църквата на Преподобна Стойна ще бъде ремонтиран

19.10.2019

Много нерешени проблеми има в санданските села през последните 4 години. В това за пореден път се увери кандидатът на "БСП за България" за кмет на община Сандански Младен Тимчев.

Хората в село Катунци се оплакаха, че преди 4 години е бил открит медицински център в селището им, но към днешна дата е останала само табелата.

„За да заработи тази болница, най-важно е да има лекари, които искат да практикуват тук. За осигуряването на адекватни здравни грижи за населението на селата, най-вече за възрастните хора и за тези, които имат проблеми с придвижването, ще създадем мобилни кабинети”, заяви  Тимчев.

Той пое и ясен ангажимент към хората в Катунци – да бъде ремонтиран пътят от селото до съседното село Златолист, който води до храма „Свети Георги”, където някога е живяла Преподобна Стойна. „Не може при толкова голям интерес на туристите към тази църква да не се направи нищо за оправянето на този път. Можем да решим този проблем с моя екип”, увери Тимчев.

В село Яново се оплакаха  от безводие в един от кварталите, както и от липса на пазар на земеделската им продукция. Хората на срещата предложиха да се изгради борса за по-лесната реализация на стоката им. „Първата ни работа като кметски екип ще е да направим пълен анализ на всички проблеми, които има в населените места. Предложенията за отдаването под наем на пасища и земеделски земи само на местни хора и за построяването на борса не са лишени от логика и ще се мисли в тази посока”, каза Младен Тимчев.

Жителите на село Петрово пък негодуваха от „бариерата”, която има пред тях за връзка с общинската администрация. Според тях едновременно администрацията се увеличава, а и не е ефективна, а на всичко отгоре достъпът до чиновниците е много труден.