Владимир Москов: Много е важно общината и бизнесът да си партнират

22.10.2019

„Местният бизнес е икономиката на нашия град и общината, защото той е този, който определя жизнения стандарт и нивото на доходите на хората. Затова за мен и моя екип тази среща е особено важна, така както досега е било много важно и резултатно нашето партньорство.  Вашата дейност е важна за всичко, което се случва в нашия град и общината, а всички проблеми, които са възниквали, сме се старали да решаваме с ваша помощ“. Това каза кандидатът за кмет на  Гоце Делчев Владимир Москов на среща с представители на бизнеса в общината. Той добави, че с усилията, които е положила местната администрация заедно с бизнеса, градът е един сред 39-те в страната, включени в програмата Региони в растеж, а това  по думите му дава сериозни възможности за финансиране и развитие на инфраструктурата. "То се изразява в 60 милиона лева привлечени инвестиции и реализирани 45 проекта с европейско  и национално финансиране“, посочи Владимир Москов като конкретни резултати от изминалия си кметски мандат. Той коментира, че е необходимо  местните фирми да се обединяват в консорциуми и други форми на партньорство, за да бъдат конкурентни, да печелят обществените поръчки и средствата да остават в хората от  общината ,.

„От всички кампании през годините досега, тази е срещата към, която има най-голям интерес от страна на бизнеса и това изключително много ме радва. Много е важно общината и бизнесът да си партнират, да имат общи виждания и да умеят да работят заедно, за да се случват нещата по най-добрия начин и в полза на хората“, категоричен бе Владимир Москов.

„Променихме облика на крайните квартали, предстои да концентрираме усилията си в пространствата около санираните жилищни блокове, квартала от старата поща до Кумсала и в централната градска част, ако аз и моят екип получим подкрепа на 27 октомври“, конкретизира Владимир Москов. Той каза, че в програмата му за следващия мандат е включено още изграждане на околовръстния път през местността Текето, за който проектът е готов, разширяване на кръстовището при банята и изграждане на кръгово кръстовище при един от големите магазини, което ще облекчи трафика и паркирането, изграждане на инсталация за сепариране и компостиране, с която да се избегне вдигане на такса смет, модерен кооперативен пазар, цялостно обновяване на Дома на културата, което започва напролет, и още 40 конкретни ангажименти с обекти в града и общината.