Младен Тимчев към младежи: Разчитам на вашите идеи за по-добро бъдеще на Сандански

24.10.2019

"Мислите ли, че младите хора имат място в политическия и обществен живот, ще ги подкрепяте ли?" С този въпрос се обърнаха десетките младежи към кандидата на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев на срещата, инициирана от него. Той ги увери, ще разчита на техните идеи и на тяхната енергия за по-доброто бъдеще на града и селата в община Сандански. „Трябва обаче да сте активни и по отношение на политическия, и по отношение на обществения живот. Вие сте тези, които можете да задавате част от дневния ред на случващото се в нашата община”, увери ги Младен Тимчев. Кандидатът за кмет бе категоричен, че ще провежда периодични срещи с активните млади хора, но не да им свежда до знанието вече взети решения, а заедно да търсят решенията на проблемите. Според Тимчев младите хора имат своето достойно място в политиката. Те трябва да са убедени, че политиката е и за тях и затова е съвсем естествено да участват в нея. „Не одобрявам правенето на политики за младите хора, без да се питат същите тези млади хора какво е мнението им. Политиката е длъжна да дава възможност на вас - да кажете кое ви харесва и кое не ви харесва. Сега законодателните органи на държавно ниво и Министерството на младежта и спорта не се допитват до младите хора. Същото е и на местно ниво – свеждат ви решения, а не ги търсят от вас”, заяви Младен Тимчев. Той даде дума на присъстващите, че под негово ръководство община Сандански ще се вслушва в гласа им, ще оценява и приема експертизата на младите хора. „Ние можем да научим много от вас, защото не сте обременени и имате свободата да казвате гледната си точка, без да се съобразявате с конюнктурата, с партийни структури, с рутината на по-възрастните. Затова трябва да ви се даде шанс да участвате активно и в политическия живот”, убеден е той.

Младен Тимчев пое ясен ангажимент да не бъдат закривани повече образователни институции в община Сандански – детски градини и техните филиали, начални и средни училища, както и да подкрепи въвеждането на иновативни форми на образование, които допринасят за по-доброто му качество. "Спортът и културата в общината също ще бъдат с фокус към младите хора, ще се насърчава масовият спорт и спортуването за здраве, за да бъдат здрави подрастващите", каза той.

На срещата да подкрепят Тимчев присъстваха и Иван Ченчев – народен представител от парламентарната група на БСП за България и зам.-председател на Комисията по младежта и спорта в парламента, Мина Кутева – секретар „Обучения и работа с НПО” км Младежкото обединение в БСП, член на УС на Националния младежки форум, както и Ваня Маникатева – член на НС и областен председател на Младежкото обединение в БСП за област Благоевград.