Любомир Георгиев: Ще направя безплатни детските градини за децата на работещите родители

24.10.2019 г.

"Хората се оплакват от лошата инфраструктура, както в Петрич, така и в околните села. Но най-вече петричани се оплакват от липсата на перспектива и ниските доходи. Липсата на бизнес развитие в общината е очевидна." Това заяви пред БСТВ адвокат Любомир Георгиев, кандидат за кмет на Петрич от коалиция "БСП за България"-"Възраждане".

Той каза, че от  години живее в Петрич и не е  участвал досега в управлението на града и разпределянето на обществените поръчки. Георгиев обеща да направи по-достъпна информацията около публичните конкурси и търгове и ще премахне съществуващата в момента такса за оглед. "В община Петрич по всякакъв начин се ограничава достъпът, за да може да се купува от определен кръг хора", каза той. "В по-голямата част от община Петрич пътната мрежа и инфраструктурата са под всякаква критика. Хората от селата ми споделят, че имат вода по един час на ден. Сегашното управление не полага достатъчно усилия да подобри това. Трябва да се направи нещо качествено по- различно", каза още той.

Любомир Георгиев сподели част от идеите си за общината: "Като кмет ще повиша събираемостта на данъците. В момента почти половината от данъка върху превозните средства в общината не се събира. Дори само с 10% да повишим тази събираемост- ще се осигурят достатъчно средства за нашата идея за безплатни детски градини за децата на работещи родители".

За финал Любомир Георгиев призова своите съграждани да бъдат активни в изборния ден: "Надявам се хората да излязат да гласуват и да покажат своята воля", завърши той.