Корнелия Нинова: Върховенство на закона и национален план за развитие ще ни изведат напред

Ще получим пари от Европа само срещу реформи

Председателят на БСП Корнелия Нинова посети община Кресна. Тя се срещна с кмета на общината и взе участие в отчетно-изборната конференция на БСП. Нинова поздрави социалистите за победата в местните избори и непримиримия граждански дух, като припомни активните протести в защита правата на жителите на Кресна. По време на срещите бяха обсъдени проблемите в общината като този с доставката и цената на водата. В срещите участваха депутатите от региона Богдан Боцев, Николай Бошкилов и Тома Томов.

"Реформата във водния сектор е наложителна. От създадения Държавен воден холдинг нищо не произлезе”, заяви Нинова. “Бългaрия има добър шанс да реши отлагани с години  въпроси чрез финансирането от Европа за следващия програмен период и от фонда за възстановяване от COVID-19. Борисов  се хвали какво бил извоювал за България. Думите му нямат нищо общо с фактите. Тези пари се изчисляват по определена формула и се полагат на България", каза Нинова. Според нея по-важно е друго - ще получим тези пари само срещу реформи. "Върховенство на закона и национален план за развитие ще ни изведат напред. Управляващите нямат национален план къде да се инвестират тези средства, за да повишат стандарта на на живот на народа. За десет години, ако се замислите, те не направиха нито една успешна реформа. За нас е ключово важно средствата да се инвестират в промяна на здравеопазването, във високотехнологична икономика, в образованието  и в политика за преодоляване на демографската катастрофа. Имаме виждане как да стане това във всяка сфера.

Но, за да не потънат пак парите в нечии чекмеджета, първа задача е да се гарантира върховенство на закона", заключи Корнелия Нинова.