„Не се страхувайте и гласувайте свободно“, призова Корнелия Нинова в Гоце Делчев и Сатовча

10.03.2021г.

„Първият ми мандат като народен представител беше в Благоевградска област и част от сърцето и душата ми винаги ще бъдат тук“, с тези думи председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова се обърна към социалистите в Гоце Делчев по време на посещението й в района. „Беше един хубав, силен, работен мандат и ви благодаря, че още тогава изградихме добър и силен екип, основан на другарство, трудолюбие и почтеност“, сподели още Нинова.

В Гоце Делчев, заедно с водача на листата на „БСП за България“ в 1-ви МИР Благоевград проф.Георги Михайлов и кандидатите за народни представители Емил Колевичин, Младен Тимчев, Богдан Боцев, Георги Мишев, Костадин Харисков, Ина Бойчева и Исмет Ходжов, лидерът на социалистите положи цветя на паметника на патрона на града Гоце Делчев.

„Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе страната. До днес 46 държави в света, между които редица европейски - Унгария, Чехия, Словакия закупиха ваксина Спутник V или китайската ваксина. Австрия води преговори не само да закупи, но и да даде възможност да се произвежда руска ваксина на нейна територия. Отговорните и загрижени за народа си държавници намират решение, нашият премиер - не иска.“, заяви Нинова в болницата в Гоце Делчев.

„От ГЕРБ отхвърлиха предложението ни в НС правителството веднага да започне разговори за внос на Спутник V. Вероятно защото са изхарчили парите и се страхуват, че ще им търсим отговорност. Нашата цел е да дадем решение. При спечелване на изборите на 4.04, започваме незабавни преговори за внос на ваксината Спутник V и прилагани в други държави ваксини. Ще гарантираме достъп до ваксина и свободен избор от страна на българските граждани, за да има предсказуемост на мерките и сигурност за хората. ", категорична е Нинова.

Нинова очерта тежката картина в Югозападна България като проблем, който трябва да бъде решен незабавно. "Болницата в Гоце Делчев е препълнена. Растат случаите на заразени с Ковид в цялата страна. Ваксини няма. Правителството тотално се провали в борбата с епидемията. На моменти сме първи по смъртност, а сега сме последни по ваксинация. Некомпетентност и използване на болестта за политически цели се събраха в едно. Непоследователните и хаотични действия вредят на икономиката, след като безработицата и неравенствата се увеличиха. Ние не можем да приемем това. Един от начините да се преодолят негативните ефекти от пандемията е доброволното ваксиниране", заяви лидерът на левицата. По думите й именно тук е най- големият провал на Борисов. "Затова ще направим всичко възможно да осигурим ваксини за всички желаещи и да приложим нашия план за стабилност и предвидимост при решаване на кризата", завърши тя.

По-късно, лидерът на БСП Корнелия Нинова посети и село Сатовча, където заедно с кандидатите за народни представители от областта положи цветя на братската могила. „Бъдете активни, не се страхувайте, гласувайте свободно, защото всичко е в наши ръце“, призова Корнелия Нинова.