Проф. Георги Михайлов в Хаджидимово: Промяната може да се случи само ако гласуваме

19.03.2021г.

Поредица от ползотворни срещи проведоха днес в община Хаджидимово кандидати за народни представители от „БСП за България” в Пиринския край. Големите села в общината Абланица и Копривлен, както и общинския център Хаджидимово посетиха водачът на листата – професор Георги Михайлов, професор Светлана Шаренкова, която е на четвърто място, кандидатите за народни представители от Гоце Делчев – Богдан Боцев, Георги Мишев и Костадин Харисков, както и представителят на община Хаджидимово в листата на социалистите – Ина Бойчева.

„Това, което предлага БСП, е увеличаване на доходите, регионално развитие, тоест развитие по места на производството и на икономиката, за да може хората да се задържат в родните си места, да хранят своите деца и семейства, да не заминават в чужбина“, каза пред хората водачът на листата на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов. Той обясни още, че в програмата на партията е заложено също развитие и на здравеопазването по места, за да може всеки болен за минимално време да достига до мястото, където той ще бъде лекуван и обслужен квалифицирано. По думите на проф. Михайлов, страната ни се намира на първо място по смъртност от важните заболявания – инфаркти, инсулти, в Европа, и това може коренно да се промени, ако местата, до които могат да достигат пациентите, са близко до мястото, в което се случва неприятният инцидент. „И не на последно място , разбира се, развитие и подпомагане на младите хора, на тези, които са призвани да продължат нашата нация, нашето поколение. Да могат те да имат по-високи доходи, заплати, да могат да гледат своите деца спокойно, а не да напускат страната“, категоричен бе проф. Георги Михайлов. По време на срещите в Абланица, Копривлен и Хаджидимово той обясни, че обикаля Благоевградска област вече няколко седмици - добре вижда съществуващите проблеми и чува това, което искат хората да се промени. Промяната обаче, може да се случи само с участието на самите хора. „Вие трябва да участвате в гласуването. Всеки от вас има свои политически предпочитания, но най- важното е да гласувате вие и вашите семейства, защото само така ще подкрепите бъдещето на страната, ще предпазите изборния процес от купен вот, корпоративен вот, от манипулации“, категоричен бе проф. Георги Михайлов.

Проф. Светлана Шаренкова също призова хората да не се страхуват и да дадат своя вот на 4 април. Тя определи като свой личен приоритет възстановяването на приятелските българо-руски отношения такива, каквито хората в страната ги помнят в годините.

Кандидатът за народен представител Богдан Боцев от Гоце Делчев, който в последните 4 години е депутат в 44-то Народно събрание призна, че за него винаги са удоволствие срещите с хората в района. Той припомни, че предизборната програма на левицата обхваща всички сфери а социално-икономическия живот на страната – икономика, здравеопазване и други сфери. Но като социална и лява партия основните мерки, които са залегнали в нея, са свързани с най-уязвимите групи от населението – децата, семействата и възрастните.

„За децата и семействата на първо място предвиждаме семейно подоходно облагане. Това означава, че по 50 лева от всяко семейство ще бъдат намалявани от данък общ доход. Ако едно семейство има две деца, ще плаща сто лева на месец по-малко данъци“, обясни Богдан Боцев. Той допълни също, че БСП предвижда безплатни лекарства за децата до 14 години, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас, безплатни детски градини за всички деца в България. Младежите, които работят на трудов договор до 26-годишна възраст няма да дължат данък. Майчинството от едно до две години, което в момента е 370 лева, при нас ще бъде равно на минималната работна заплата, тоест 650 лева. „Това са все стимули младите хора, младите семейства да остават да работят, да живеят и да се развиват в България“, допълни още кандидатът за народен представител Богдан Боцев и уточни, че за да бъде изпълнена програмата, БСП трябва да е в управлението. „Рразчитаме на вас, за да достигнем до хората и да ги убедим, че ГЕРБ има алтернатива и алтернативата е БСП. Затова на 4.04. гласувайте с номер 4 в бюлетината“, призова кандидатът за народен представител Богдан Боцев.