Проф. Георги Михайлов в Огняново: Програмата на БСП за управление дава решения на проблемите

Eдин от основните жалони на програмата на БСП е регионалното развитие

„БСП за България” в Благоевградска област залага на най-успешната стратегия за успех на едни избори – с достигане до всички населени места, където кандидат-депутатите разговарят с хората, изслушват проблемите им и предлагат конкретни решения. Днес бяха проведени важни и емоционални срещи със симпатизанти и членове на партията в общинския център Гърмен и в курортното селище Огняново. В тях участваха водачът на листата за парламентарните избори на 4-ти април – професор Георги Михайлов, професор Светлана Шаренкова, Богдан Боцев, Георги Мишев, Костадин Харисков и местният кандидат-депутат Исмет Ходжов.

„В момента държавата не постига напредък в нито един от показателите на обществения и икономическия живот. Затова е много важно тя да бъде поета от сигурни ръце и управлявана в полза на всички българи. Програмата на БСП за управление предлага решения на проблемите на българското общество. Тази програма дава реални отговори на въпросите, които вълнуват българските граждани”, подчерта проф. Георги Михайлов на срещата в село Гърмен.

Целта на БСП е българите да останат да живеят в родния си край, а не да го напускат заради гурбет и за сметка на тъгата на родителите, на съпрузите, на децата. Затова партията залага на регионалното развитие по области и напредък на икономиката, за да може хората тук да получават добри възнаграждения.

В Огняново е видно, че има божествени природни дадености. 40% от минералните извори се намират в Благоевградска област. Уникални условия за туризъм има тук с двата национални парка „Рила” и „Пирин”. Всякакъв вид туризъм може да се развива – ски, балнеология, екологичен, селски. Това е доказано от хората, които работят тук. Но заради лошото управление на здравната криза през последната една година много от нещата се сриват. В този регион е най-ниската брутна работна заплата в страната, разкри водачът на листата. Затова хората в Огняново се питат има ли смисъл да се занимават с хотелиерство и ресторантьорство, тъй като на практика са без доходи.

„Благоевградският регион беше един от най-прочутите производители на зеленчуци и на плодове, на месо, на цигари. Всичко това може да се върне с вашите усилия, във вашите ръце, под вашето ръководство. Затова един от основните жалони на програмата на БСП е регионалното развитие”, изтъкна професор Михайлов.

България от 13 години е член на Европейския съюз, това даде много надежди, че в семейството на европейските държави ще получим възможност за един тласък в развитието на икономиката, доходите на хората, преодоляването на демографската криза.

„България обаче е сред първите десет държави в света по намаляване на населението. Много сериозен и много тъжен факт. За съжаление в 11 от тези 13 години управлява една политическа сила, която привлича за свои патерици други политически формации и нищо от надеждите ни не се случи. Ние сме на последно място и по доходи, и по социални придобивки, пенсиите на нашите майки и бащи са катастрофално ниски, на последно място сме по показатели на здравеопазването, с недовършена транспортна инфраструктура, нямаме готови магистрали освен една, която прилича на гърбиците на камила. Транспортният коридор Е-79 във вашия край не е довършен, строи се с много въпросителни, с много проблеми”, категоричен бе професор Георги Михайлов.

Водачът на листата заяви, че голяма част от поминъка в региона е сринат. Преди няколко дни в Микрево хората с тъга му споделили, че някога са хранили с плодове и зеленчуци половин Европа. А сега всичко е унищожено. Нищо няма. Нищо не расте. Ядем чужди домати и краставици. А само преди 30 години България бе на 27-мо място по нива на икономиката в света.

„С нашата модерна програма за управление на страната ще вдигнем икономиката на крака, ще направим по-добър живота на всеки един наш сънародник”, увери проф. Михайлов.