Михаил Миков: Залагаме на почтеността в предизборната си кампания

Окт 05, 2015 Новини БСП 0 2234

Лидерът на БСП лично подкрепи кандидатите за кметове на Кресна и Благоевград

„В този празничен ден – 103 години от освобождението на Горна Джумая искам да подкрепя по най-категоричен начин нашия кандидат за кмет на община Благоевград Милан Богдански и нашата листа с кандидати за общински съветници“. Това каза председателят на БСП Михаил Миков на среща с младежи и кандидати за общински съветници и кметове на левицата в Благоевград. Миков отбеляза, че Милан Богдански е човек, който има опит в местното самоуправление, но освен това има и характер да води битки и да отстоява интересите на хората. По думите му благоевградската листа за общински съветници на БСП е една от най-младите в областните градове в страната. „Тези младежи обаче са опитни, интелигентни хора и благоевградчани трябва да ги подкрепят най-вече заради техните лични качества“, добави лидерът на левицата.

Миков бе категоричен, че за разлика от политическите проекти, които се сменят през няколко години, за да консумират власт, БСП като истинска партия се стреми да реализира, да формира представителство на по-голямата част от българските граждани и техните интереси.Той добави, че на местни избори най-важното е да се коментират политиките, които общините формират в полза на хората. „БСП има своя платформа и нашите кандидати за кметове и общински съветници поеха ангажимент да я изпълняват в полза на гражданите“, отбеляза председателят на БСП. Той добави, че в другите политически партии е пълно с безпринципни коалиции заради самата власт. “Ние няма да участваме в такива коалиции, защото властта не може да бъде самоцел“, категоричен бе той. Лидерът на социалистите изрази надежда, че въпреки медийния похлупак върху действителния живот на хората, изборите ще бъдат време, в което кандидатите ще излагат своите платфоми и ще се съобразяват с реалните възможности на всяка община.  

Милан Богдански: Ще създам условия за сътрудничество между общината и гражданите

„Ние трябва да скъсаме оковите, които са налегнали Благоевград“. Това заяви на срещата кандидатът за кмет на Благоевград Милан Богдански. По думите му сегашното управление на общината не работи по въпросите за младежката безработица. „Няма програма, която да възпре миграцията на младите хора. Благоевград е академичен град и над 20 000 студенти учат в него, след завършването на образованието си обаче те поемат през Терминал 2“, каза още той.  Богдански заяви, че БСП трабва да направи така, че гласът на хората да се чува от управляващите в общинската администрация. Според него това може да стане чрез съвместна работа между общината, гражданите, НПО, студенти, работодателски организации и други. „Аз ще създам условията за такова сътрудничество“, категоричен бе социалистът.

Преди срещата си с младежите в Благоевград председателят на  БСП Михаил Миков бе в Кресна, за да подкрепи кандидата за кмет Николай Георгиев. На срещата в клуба на левицата в града присъстваха членове и симпатизанти на БСП, както и граждани на Кресна.Там Миков заяви, че както в цялата страна, така и в това населено място ще се заложи на почтеността в предизборната кампания. По думите му кандидатът за кмет Николай Георгиев е изключително силна личност и кандидатурата му притеснява опонентите в общината. В Кресна председателят на левицата положи цветя на паметника на загиналите в Кресненско – Разложкото въстание.