Чавдар Георгиев: Съдебната реформа катастрофира

Дек 10, 2015 Новини БСП в медиите 0 32794

Доказателството е оставката на правосъдния министър

„Съдебната реформа катастрофира. Ясно е, че историческият компромис по отношение на нея всъщност е исторически провал. Доказателството е оставката на правосъдния министър.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев в сутрешния блок на БТВ. По думите му реформата е била инициирана главно от реформаторите, които обаче не са намерили сили да я реализират. „ДПС поеха инициативата и сега реформата е в рамките на възгледите на Движението за права и свободи”, коментира народният представител.

„Постъпката на Министър Иванов и Радан Кънев не я смятам за достойна, защото те знаеха, че ще се стигне до този момент. И сега де се изкарват борци за правилната съдебна реформа е неразумно. Те забъркаха тази каша и трябва да я изсърбат докрай”, каза Чавдар Георгиев и призовава колегите си да спрат дотук и да направят една разумна съдебна реформа. 

Според Георгиев сътресенията след оставката на правосъдния министър и желанието на Радан Кънев да премине в опозиция няма да доведат до сериозни сътресения в управляващото мнозинство.

Той бе категоричен, че БСП винаги е била за баланса между политическото представителство и представителството, излъчено от съдебната власт по отношение на квотите.