Подписката срещу сделката с ЧЕЗ продължава в Петрич

15.03.2018

Над 200 подписа срещу сделката с ЧЕЗ бяха събрани на пазарния ден в град Петрич. В набирането на подписи се включиха и народните представители от ПГ на „БСП за България” Николай Бошкилов и Богдан Боцев.

„Огромният интерес у гражданите на Петрич към националната гражданска инициатива, сам по себе си, показва, че българите не искат да търпят повече”. Това казаха народните представители Бошкилов и Боцев.  Те определиха сделката като скандална. „Народът излезе по улиците, за да заяви категорично своето мнение, че няма да прости унижението - България и българският народ да бъдат зависими от волята на Гинка от Пазарджик. Това е непростимо унижение за една суверенна, свободна и европейска държава”, заявиха Боцев и Бошкилов

Общинският председател на БСП Петрич Йорданка Атанасова коментира, че откакто са стартирали подписката, интересът не спира да расте. Тя сподели, че това стимулира още повече социалистите в Петрич, защото желанието на народа за промяна е огромно.”Жителите на Петрич негодуват и обвиняват лично Бойко Борисов за придобиването на ЧЕЗ от задкулисни икономически субекти”, категорична бе Атанасова.

Обиколката на Народните представители- Бошкилов и Боцев продължава и в петък, където те ще се включат в инициатива за набиране на подписи против сделката за ЧЕЗ България в град Сандански.