Николай Бошкилов и Богдан Боцев събират подписи против сделката за ЧЕЗ и в Сандански

Чрез тази подписка българинът изразява своето категорично несъгласие с това задкулисие и липса на прозрачност

Народните представители от „БСП за България” Богдан Боцев и Николай Бошкилов се включиха в националната гражданска инициатива държавата да отмени сделката за ЧЕЗ в своя избирателен регион. Те помогнаха на социалистите в Сандански, които начело с Общинския председател на БСП  Сандански - Снежана Стоянова събираха подписи на пазара в града.

„Българинът е изключително обиден. Именно чрез тази подписка той изразява своето категорично несъгласие с това задкулисие и липса на прозрачност. Държавата трябва да се върне в икономиката като пазарен играч. Държавните и общински предприятия да работят на пазарен принцип и да се съревновават. Тогава капиталът ще остава тук, а няма да храни чешките пенсионери”, заявиха народните представители от левицата.

Само за няколко часа социалистите успяха да съберат стотици подписи. „Активността на подписката е много голяма. Гражданите идват да се разписват с огромно желание тази скандална сделка да бъде прекратена”, каза Стоянова. По думите й българинът не е глупав и осъзнава колко недопустима и мръсна е тази сделка.