Младежкото обединение в БСП - Гоце Делчев доставя хранителни продукти и лекарства на възрастни хора

30.03.2020

Екип от 20 човека членове на Младежко обединение в БСП - Гоце Делчев от миналата седмица се включихa в инициативата на община Гоце Делчев и Домашен социален патронаж. Те доставят хранителни продукти, лекарства и плащат битови сметки на възрастни хора.

„Осъзнавайки сериозността на ситуацията с новия коронавирус и невъзможността на част от населението да се справя само, решихме, че бихме могли да бъдем полезни. Започнахме своята дейност от събота и вече помогнахме на 10 домакинства.“- това заяви председателят на Младежко Обединение в БСП - Гоце Делчев Костадин Харисков.

Целта на инициативата е да бъдат предпазени повече хора от рисковите групи, като се ограничи максимално тяхното излизане навън. Всеки ден жители на общината могат да подават своите заявки на дежурните телефони в община Гоце Делчев, като заявките се приемат до 18 ч. на същия ден. Подадените заявки след 18ч. се изпълняват на следващия ден. При извършването на доставките са взети необходимите мерки за безопасност.

„От община Гоце Делчев ни предоставиха маски, очила, дезинфектанти и ръкавици. Радващо е, че от началото на инициативата до днес са се обадили много млади хора, които искат да се включат към нас като доброволци. В такива моменти е най-важно да останем обединени, да се подкрепяме, да бъдем хора и да си помагаме с каквото можем. Очакваме обаждания и бихме се отзовали във всеки един момент.“ – категорични са младите социалисти от Гоце Делчев.