С червени балони в небето и увереност в победата, „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев

БСП първа състави своята програма за управление и то на база на аналитична политика през последните 4 години

21 червени балона – колкото са кандидатите за народни представители в листата на 1-ви МИР Благоевград, полетяха в небето над Гоце Делчев с вярата, че предстоящите парламентарни избори ще бъдат победни за левицата не само в областта, а и в страната. „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев пред паметника на воеводата Гоце, където кандидатите за народни представители от района – Богдан Боцев, Милко Сиркьов, Ина Бойчева, Георги Мишев, Исмет Ходжов и Костадин Харисков, заедно с водача на листата проф. Георги Михайлов и представителят на гражданската квота в листата проф. Светлана Шаренкова положиха цветя.

След това, на среща с представители на четирите общини бяха представени кандидатите за народни представители от листата на левицата. „Очаква ни много сериозна борба. Вярвам, че всеки от вас ще даде всичко от себе си и на 4-ти април ще се поздравим с победа”, каза областният лидер на БСП в Благоевградска област – Валери Сарандев.

„В нашата прекрасна листа има три поколения социалисти. Българската социалистическа партия никога няма да загине, тъй като тя има своите кадри и сериозна кадрова политика, дълбоко вкоренена в нейната история“, призна пред присъстващите социалисти водачът на листата проф. Георги Михайлов. Той допълни, че „БСП за България“ няма съмнение, че ще бъде политическа сила номер 1 по няколко причини.

„Първата причина е, че управляващите през тези години не доказаха на българския народ, че са достойни да ръководят държавата ни която има хилядолетна история. Доказателство за това е, че България след толкова години членство в ЕС продължава да е на последно място по доходи, на първо място по смъртност, с големи проблеми в образованието, здравеопазването, социалната сфера и къде ли не още“, обясни проф. Михайлов.

Той посочи като втора причина, че БСП първа състави своята програма за управление и то на базата на една много аналитична политика през последните 4 години. „Обиколихме цяла България, консултирахме се с всички как да построим нашата Родина занапред. И сега партията има своята модерна програма – и в икономиката, и в социалното дело, и в образованието, и в здравеопазването, културата, спорта, всички области от живота. Тази програма не е написана помпозно и на крак, дискутирана е до последния момент за да бъдат изчистени всички фрагменти и да е направена разбираемо, за да стигне до сърцето на всеки българин“, каза още водачът на листата на „БСП за България“ в 1-ви МИР Благоевград.

По думите на проф. Георги Михайлов последната причина за предстоящата победа на левицата е, че управляващата политическа сила днес със самочувствие е заявила, че се явява на изборите с успешно и изцяло изпълнена програма, а това означава само едно – че е загубила абсолютно връзката с реалния свят, със своя народ и с проблемите му. „Политическа сила, която не живее чрез пулса на нацията, безспорно е осъдена на загуба“, категоричен бе проф. Георги Михайлов.

Емоционални и искрени бяха думите, с които професор Светлана Шаренкова се обърна към присъстващите на срещата. Тя сподели, че винаги е чувствала този край от България много близък до себе си. „Ние, като партия, винаги сме мислили преди всичко за държавата, а след това за партията и за всеки един от нас“, подчерта тя и бе категорична, че с общи усилия може да се извоюва така очакваната победа, която да спре разрушителното управление на страната в момента.