„БСП за България” откри кампанията си в Благоевград с оптимизъм и вяра в победата

10.03.2021г.

„БСП за България” в Благоевград откри предизборната си кампания за парламентарните избори на 4-ти април с много оптимизъм и вяра в победата. В областния център на Пиринския край за официалния старт на битката за Народно събрание пристигнаха лидерът на социалистите – Корнелия Нинова, водачът на листата в Първи многомандатен избирателен район – професор Георги Михайлов и четвъртия в листата проф. Светлана Шаренкова. Те бяха посрещнати от председателя на общинската организация – Любен Милев, който също е кандидат-депутат.

Срещата със симпатизанти се проведе в залата на Историческия музей при спазване на всички противоепидемични мерки. „Ние сме единствената партия, която може да свали ГЕРБ от власт и да промени сегашния модел на еднолично управление от една кола, откъдето се раздават парите на данъкоплатците. Убедена съм, че ще спечелим тези избори, защото за тези 4 години изградихме алтернатива във всяка една политика. Нашата задача е да се обърнем към тези 25% от нашите сънародници, които искат, но не казват за кого ще гласуват. Да се обърнем към тези хора, които потенциално ще подкрепят БСП. И да им кажем ясно и открито: Ако искате промяна, гласувайте за БСП, нека заедно направим тази промяна”, заяви Корнелия Нинова. Тя припомни как преди четири години партията се противопостави на паралелната държава и отказа да влезе в сговор със сега управляващите.

Водачът на листата професор Георги Михайлов бе категоричен, че БСП я очаква поредна много сериозна битка и не бива да има никакво отпускане. „Нека с всички наши сили, каквито показахте, че имате на последните местни избори, да поведем флага на партията. Все пак тук е Първи многомандатен избирателен район. Всички заедно ще успеем. И БСП ще бъде първа политическа сила. Победа”, вдъхнови присъстващите с думите си професор Михайлов.

Общинският лидер на БСП в Благоевград и кандидат за народен представител – Любен Милев, също изрази своята увереност, че партията ще бъде първа политическа сила на парламентарните избори. „Съдбовен е този избор за страната ни, за нас, за децата ни. Трябва да сменим модела, за да може да направим живота на нашите сънародници по-добър с политиките на нашата партия. Да върнем държавата на хората, доверието в институциите. Нека бъдем един здрав юмрук и да покажем такъв резултат на тези избори, че БСП да се поздрави с победа”, призова от трибуната Любен Милев. „Ние сме автентични и последователни в нашата опозиционна линия. Ние сме модерна, европейска и демократична партия, която скъса със задкулисието и в самата партия”, подчерта Нинова под аплодисментите на симпатизантите на БСП в залата.

След словото си лидерът на социалистите връчи партийни книжки на нови членове на общинската организация на БСП в Благоевград, като почти всички те бяха младежи.