Проф. Георги Михайлов в Банско: БСП трябва да стане първа политическа сила в областта и страната

Според проф. Михайлов, хората до голяма степен са загубили доверие в това управление по времето на кризата с Ковид 19

„БСП трябва да стане първа политическа сила както в Първи МИР Благоевград, така и в цяла България“ това каза по време на предизборни срещи в Банско водачът на листата на „БСП за България“ в областта проф. Георги Михайлов. Според него, това е възможно поради няколко основни причини.

Първата е, че България значително изостава като член на ЕС по всички показатели в сравнение с останалите държави. Втората причина е, че БСП в рамките на три календарни години, анализирайки ситуацията в страната започна да създава програма за управление започвайки чрез „Визия за България“. Тази програма беше много добре прецизирана и сега представлява управленската платформа на партията. „Третата сериозна причина е, че управляващите са загубили своя капацитет на управление и доверието на нацията. Цялостното отношение на българската нация към тях е негативно в момента“, заяви проф. Георги Михайлов.

Той бе категоричен, че негативизмът се е формирал не за месец или два, а в течение на години през които управляващите не са доказали, че могат успешно да ръководят една пълноправна европейска държава. „Те са загубили връзка с нас, българските граждани, смятайки че управляват страната перфектно. Партия, която няма реална представа за живота, който тече в страната, безспорно е осъдена на неуспех“, заяви още водачът на червената листа в Пиринско.

Според проф. Михайлов, хората до голяма степен са загубили доверие в това управление по времето на кризата с Ковид 19, заради самото управление на кризата, безхаберието и направените груби грешки. Като една от тях проф. Михайлов посочи блокирането на Банско в началото на кризата с коронавируса. Друга такава грешка е свалянето на отговорността за вземането на решение от страна на правителството и прехвърлянето й към районните здравни инспекции. „ Да не говорим за кризата в образованието – оставиха стотици хиляди деца без училище, което не направи нито една европейска държава в такъв мащаб“, каза още проф. Георги Михайлов.

На откриване на кампанията в Банско присъстваха още кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ в Първи МИР Благоевград – Светлана Шаренкова, Емил Колевичин, Славчо Попов, Богдан Боцев, Валери Миленков, както и двамата кандидати за депутати от град Банско – Димитър Юнчов и Владимир Баряков.

„Ние сме обречени на успех и трябва да победим на 4-ти април, за да я има България. Трябва да си върнем държавността и да си върнем свободата. Сегашният модел на управление обрече България да бъде последна в ЕС“, заяви проф.Светлана Шаренкова.

Кандидатът за народен представител от Банско Димитър Юнчов начерта своите лични приоритети. Един от тях е всеки човек в областта да има възможност да сподели своя проблем пред народния представител, независимо от своята партийна принадлежност. „Хората имат проблеми и те трябва да могат да стигнат до народните представители, за да се намери разрешение за тях“, категоричен бе Юнчов. Той допълни също, че ще работи усилено и за запазване конкурентноспособността на микро предприятията в България. „400 000 са фирмите в страната, които имат между 9 и 50 работника. Това е гръбнакът на икономиката на държавата. Аз съм в този бранш и мога да кажа, че по отношение подпомагането на малкия бизнес нищо не е направено от управляващите в момента“, категоричен бе кандидатът за народен представител Димитър Юнчов.

Всички кандидат-депутати на „БСП за България”, които бяха в Банско, се поклониха пред делото и паметта на Никола Вапцаров и Паисий Хилендарски, като поставиха цветя пред техните паметници в града.