Проф. Георги Михайлов в Разлог: Трява да задържим младите хора в България, за което БСП има реални предложения

13 години след влизането на България в ЕС, страната ни се намира на последно място по всички показатели

„Горд съм, че БСП ми възложи да бъдат водач на листа точно в този район на страната, тъй като моят род по бащина линия е от Банско. Това е един край на България в който пламъкът на българщината е горял столетия“, това каза на среща в Разлог водачът на листата на социалистите в Пиринско проф. Георги Михайлов.

Пред присъстващите той заяви, че от този край на страната е тръгнало българското слово, за да прослави България във вековете. „Ние сме наследници на този край. Като хора, които са съпричастни с неговата история и бъдеще, трябва да направим всичко възможно страната ни да тръгне по своя верен път и да бъде достоен член на ЕС“, заяви още проф. Михайлов. Той обясни, че 13 години след влизането на България в семейството на европейските държави, страната ни се намира на последно място по всички показатели. „Всички тези неща вие ги чувствате, страдате, мислите за тях. Те са вашата болка, болката по голяма част от вашите деца, които са прокудени от страната, за да могат да изкарват прехраната на своите семейства“, каза още проф. Михайлов.

Той бе категоричен, че за бъдат задържани младите хора в България, БСП има конкретни предложения. Те са свързани със сериозна материална помощ при второ и трето дете, подпомагане на студенти, които искат да създадат семейства и да родят децата си, размера на минималната и средната заплата на млади специалисти. Проф. Михайлов определи като голяма загуба за страната ни напускането на младите хора в чужбина и допълни, че този процес трябва да бъде спрян с различни стимули. Водачът на листата на социалистите в Пиринско допълни, че вижда сериозни опити  в някои градове в региона да се правят подобни неща, но е нужно това да се превърне в държавна политика.

На откриване на кампанията в Разлог присъстваха още кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ в Първи МИР Благоевград – Светлана Шаренкова, Димитър Юнчов, Пламен Ботев, както и двамата кандидати за депутати от град Разлог – Емил Колевичин и Славчо Попов.

Пред присъстващите на срещата четвъртата в листата Светлана Шаренкова припомни, че преди 30 години в страната ни е настъпила промяна на един строй с друг. „Беше създадена една нова,  модерна конституция – конституцията на РБ, и тя трябваше да създаде демократична, правова и социална държава. Днес, след 32 години можем да кажем, че България не е нито демократична, нито правова, нито социална“, категорична бе Шаренкова и допълни, че именно заради това предстоящите парламентарни избори са толкова важни – за да си върнем държавността и свободата.

Кандидатът за народен представител от Разлог Емил Колевичин бе категоричен пред своите съграждани, че през изминалите години престъпната симбиоза между корпоративна и политическа власт е нанесла огромни щети на нашата страна. „От това страдат милиони български граждани, чиято обществена нетърпимост се изрази чрез протестите, които продължават и до днес. Ще чуете много партийни платформи и програми, но единствена нашата партия предложи на българските граждани за обсъждане и приемане „Визия за България“. Тя беше създадена от огромен брой специалисти в различни области и дава насоки за извеждане на България от дълбоката криза до която ни доведе това пагубно управление“, каза още Емил Колевичин. Той допълни още, че в програмата на „БСП за България“  главната цел е възстановяване на демокрацията и върховенството на закона, социалните права на гражданите, връщането на морала и почтеността в българската политика.