Богдан Боцев: От тези избори зависи промяната към по-добро управление и по-добър живот в страната ни

„БСП за България“ ще предложи намаляване на ДДС на основните хранителни продукти, на лекарствата и на енергоносителите

„Най-важната задача пред следващото Народно събрание ще бъде овладяване на икономическата криза. „БСП за България“ ще предложи намаляване на ДДС на основните хранителни продукти, на лекарствата и на енергоносителите.“ Това каза в интервю за Дарик радио Богдан Боцев, кандидат за народен представител от Гоце Делчев в листата на БСП в 1-ви МИР Благоевград.

Той прогнозира, че ни очаква тежка зима, предвид инфлацията и непрекъснато растящите цени. Затова Социалистическата партия се отнася изключително сериозно към проблемите пред обществото и ще предложи всички тези мерки за обсъждане, за да бъдат смекчени последствията от икономическата криза.

„Нашите основни управленски приоритети са стъпили на нашия основен документ „Визия за България“. Те обхващат всички сфери на социално – икономическия живот в страната“, каза още кандидатът за народен представител Богдан Боцев.

Той припомни, че в предишния 46-и парламент се случиха две добри неща по инициатива на БСП – преизчисляването на пенсиите и изравняване на майчинството с минималната работна заплата. „Ние имаме още много конкретни предложения, които искаме да реализираме – еднократната помощ за второ и трето дете да бъде в размер на 6 500 лв. при осигурени родители, безплатни детски градини за всички деца, безплатни учебници до 12-ти клас, безплатни лекарства за децата до 14 години, въвеждане на семейното подохдно облагане и доходите на младите семейства до 26 години да не бъдат облагани с данък“, каза още Богдан Боцев и уточни, че тези мерки са насочени към младите хора, защото целта на БСП е те да работят, да живеят и да се развиват в България.

Социалистите няма да отстъпят от идеята за преизчисляване на пенсиите на всички възрастни българи, категоричен е кандидатът за народен представител Богдан Боцев. „Това което искаме е ясно и ние го предлагаме от няколко години – пълно преизчисляване на пенсиите със средно осигурителния доход към 2018 година, което ще доведе до минимум 30 % увеличение на пенсиите“, обясни още Богдан Боцев.

Той допълни, че БСП има заложени редица мерки във всички области и след изборите, когато бъдат част от управлението,  социалистите ще могат да реализират своите приоритети.

Според кандидата за народен представител Богдан Боцев този път трябва да се направи всичко възможно да се състави редовно правителство, което да започне да решава най-важните обществени проблеми. Той подчерта, че е важно да се глусева на 14 ноември, защото от тези избори зависи промяната към по-добро и стабилно управление.

„Смятам, че въпреки апатията, която е обзела хората, те ще излязат да гласуват на тези избори, защото на тях се решава бъдещето на всички нас. След 14 ноември не трябва да допускаме да се върне статуквото. От тези избори зависи промяната към по-добро управление и по-добър живот в страната ни“, категоричен е Богдан Боцев.

По пдумите му БСП е показала в 44-ия парламент и най-вече в последните две Народни събрания, че е най-отговорната политическа сила, която дава разумните решения и предлага конкретни мерки за излизане на България от тежката ситуация. „Смятам, че след изборите БСП ще има много добър резултат, това ще ни даде възможност да реализираме своите приоритети и по този начин да бъдем полезни за всички хора и за страната ни“, категоричен бе Боцев.