Проф. Георги Михайлов: БСП поставяше всички проблеми, които сега служебното правителство изнесе

Nov 11, 2021 Новини Избори 0 1096

През тези 5 години БСП се бореше за доверието на нацията

„Ясно е, че има пропуски в здравното министерство и ние ги споделихме още по време на действащите парламенти. Затова поискахме оставката на Стойчо Кацаров и това искане стои и до ден днешен.“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Благоевград проф. Георги Михайлов в ефира на Бг он еър като допълни: „Още лятото предупредихме Кацаров, че трябва да се укрепи здравната система, да има преразпределение на кадрите, възможност за ешелониране на пациентите. Личните лекари отново се отписаха някак си от системата, а те са основният гръбнак в лечението на подобен тип инфекции“, каза още социалистът.

По думите му БСП отдавна предлага да има болници, които да са специализирани в лечението на ковид и това се прилага успешно в много други държави.

Според Георги Михайлов е странно точно в момента “Сиела Норма“ да складира у нас машини за Армения и Грузия. „Ако имаше такива нужди, те трябваше да бъдат много добре прецизирани от фирмата в отношенията й с ЦИК“, обясни социалистът.

„В последните 5 години БСП беше политическата сила, която отнесе най-много ритници в политическата битка. За тези 5 години постави всички проблеми, които сега се фактологизираха официално от служебното правителство“, категоричен бе той като даде за пример “Автомагистрали“, “ин хаус“ процедурите, както и това, че корупцията е записана в законите. „През тези 5 години БСП се бореше за доверието на нацията, през двата кратки парламента се показа като най-балансираният партньор, който гледа да обедини хората“, допълни проф. Михайлов.