Нинова: Гласувах за мир, социална справедливост и българския интерес на първо място

09.06.2024

„Гласувах за мир, за социална справедливост, за край на сглобките и договорките на тъмно и на паралелната държава, която управлява легитимната в момента. Да има ред, да има стабилност за България и сигурност във всеки български дом.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии, след като упражни правото си на глас.

Тя добави, че на европейските избори е гласувала за хора, за които българският интерес е на първо място в общия ни европейски дом.

Според Нинова и избирателната активност ще е малко над тази на последните избори. „Този извод правя от многото срещи в страната и разговорите с хората – видях желание да се гласува. Дано да е така. По-високата активност означава по-висока легитимност“, посочи тя.

„Трябва да се направи всичко възможно да се състави кабинет. България има нужда от стабилност. Политическата нестабилност води след себе си много тежки последици за всички ни. За нас правителството, за да бъде успешно и трайно, трябва да бъде надпартийно, експертно, срочно и програмно, зад което да застанат възможно най-много политически сили“, каза още Корнелия Нинова.

Тя сподели, че по време на кампанията е имало много сигнали за купуване на гласове. „Самото МВР обяви над 350 сигнала. Особено в Северозапада натискът е огромен, има организация за купуване на гласове. Отново пороците на изборния процес в България избиха“, подчерта Нинова.