Иван Кадев: С общи усилия можем да направим прекрасната ни община още по-привлекателна туристическа дестинация

09.10.2019

Ще развиваме Банско като зелен, чист и красив град, но ще стигнем и до най крайните квартали. Няма да подминем в работата си нито едно от селищата в общината. Отношението към промишлените зони няма да бъде като към второстепенни обекти, защото всъщност те са гръбнакът на малкия и среден бизнес тук. Ще ги поддържаме непрекъснато, а не само в последния предизборен месец. Ще помогнем продукцията на местните производители да има своето специализирано място за реализиране на местния пазар. Редът и сигурността в общината ще бъдат наша и моя приоритетна задача. Ще преразгледаме концепцията за Синя зона, като на първо място създадем организация и възможности за алтернативно паркиране. Ще обновим и поддържаме съществуващите спортни площадки и съоръжения и ще изградим нови. Длъжници сме им! Ще работим ръка за ръка за продължаване развитието на скизоната, защото усилията на всички работещи в туристическия бранш превърнаха Банско в зимна столица на Балканите и продължават да ни правят известни в Европа и в света. Ще продължим да утвърждаваме община Банско като целогодишна туристическа дестинация. Ще преосмислим концепцията за провеждащите се фестивали и ще подадем ръка за развитието на нови туристически атракции и различни форми на туризъм. Ще помогнем идеите на представителите на туристическия бранш да намерят своята реализация Ще даваме нашата подкрепа на всички образователни структури в общината, защото модерното ни европейско бъдеще може да бъде изградено единствено от просветени млади български граждани. Изконните ценности - история, култура, духовност ще бъдат доразвивани и винаги ще имат достойно място в нашата работа. Ще развиваме екологично Банско. Екологията не е просто модерна, тя е задължителна, защото от нея зависи здравето на бъдещите поколения. И тук имаме да решим важни задачи: използването на топлоцентралата в Банско, газификацията на общината, разумното използване на водните ресурси. Ще надграждаме съществуващите и ще създадем нови, съвременни социални услуги, защото хората в неравностойно положение са част от нас.


Публичните средства ще бъдат изразходвани отговорно и законосъобразно. Знаем как не трябва да се управлява. Знаем и какво искаме да постигнем. С общи усилия можем да направим прекрасната ни община още по-добро място за инвестиции, още по-привлекателна туристическа дестинация и най-важното: да я превърнем в спокойно родно място, където да живеем без страх и с увереност в утрешния ден. Община Банско отново трябва да се превърне в място, в което най-големият ни дар, младите хора, могат да разгърнат своите способности, да работят за бъдещето и да създадат и отгледат своите семейства. Трябва да убедим България, че моделът на управление в Банско не е подменен формално, а сменен генерално. Затова ние искаме за Банско генерална промяна!


Банско има нужда от прозрачен професионализъм! Идваме да управляваме община Банско в името на прозрачността, почтеността, надпартийния професионализъм и ръка за ръка с гражданите на Банско. Днес заставам пред всички вас и заявявам: Страхът и натискът в община Банско ще бъдат изкоренени, няма да има мои и твои фирми за обществените поръчки, а граждански контрол върху избора им. Ще премахнем усещането, че общината е тържище за обществени поръчки! Администрацията ще има една единствена задача: да бъде ежедневно в услуга на гражданите и да решава техните проблеми, а не да се опитва да играе държава в държавата. И тъй като стана дума за администрация, нека дебело подчертая, за да няма никакви спекулации: докато аз съм кмет на Банско, бъдещата кметска власт ще е надпартийна, професионална и единствено в услуга на населението.