Младен Тимчев:Спортът има бъдеще в община Сандански

21.10.2019

"Спортът има бъдеще в община Сандански". Това заяви кандидатът за кмет на община Сандански от коалиция „БСП за България” Младен Тимчев на среща-разговор, посветена на бъдещето на спорта. В дискусията се включиха не само бивши и настоящи спортисти, представители на Обществения съвет по спорта, спортни дейци, но и няколко кандидат-съветници от други листи. Всички изказаха своята загриженост от липсата на стратегия за развитието на спорта през последните 4 години. Бяха представени и някои от конкретните проблеми – закритият басейн в Четвърто основно училище не се използва, спортните зали в училищата не се поддържат, на места има течове от таваните, което е недопустимо. „Няма  наредба за финансиране на спорта. При положение, че няколко пъти сме предлагали на общинска администрация и на общинския съвет да приемат такава наредба. Няма ясна програма за развитие на спорта. Искаме повече инвестиции за спорта, за да растат здрави младите и подрастващите”, споделиха присъстващите на срещата.

Младен Тимчев ги увери, че в програмата си залага много за развитието на масовия спорт и спортуването за здраве. Той бе категоричен, че ще бъде приета дългосрочна стратегия за бъдещето на спорта, ако бъде избарн за кмет. По думите му тази визия обаче ще бъде изготвена с активното участие на всички спортни деятели, експерти и заинтересовани страни.„В момента се довършва строежът на нова спортна зала. Но е необходимо не само да построиш такова съоръжение, а да си наясно как ще го стопанисваш по най-правилния начин. Още преди да влезе в експлоатация този обект, е нужна цялостна концепция за неговото използване, която да гарантира финансовото обезпечаване, начина на използването и управлението”, каза Младен Тимчев.  Той заяви, че ще се проведе прозрачен конкурс за избор на управител, защото само правилният мениджмънт на залата ще позволи да се намали финансовата тежест за общината и да се обезпечи експлоатацията и поддръжката й. 

Във връзка с реализираните инвестиции на Градския стадион на Сандански, Тимчев предвижда да се изгради система за контролиран достъп – след приключване на активните часове за спорт, в периода от 23,00 часа вечерта до 06,00 часа сутринта да бъде лимитиран достъпът на граждани до съоръженията с цел опазването им. „Община Сандански ще подкрепя дейността на спортните клубове, но при ясно дефинирани правила”, подчерта Младен Тимчев.