БСП-Петрич поема курс към спечелване на местните избори

На извънредна отчетно-изборна конференция в града беше сменено цялото ръководство и стартира процес по подмладяване на структурата

Извънредна отчетно-изборна конференция на БСП се проведе днес в Петрич. На нея беше сменено цялото ръководство на партията в града, а за временно изпълняващ длъжността до провеждането на пълния цикъл конференции беше избран Новко Попов. Той е бил председател на партията в града и преди.

На заседанието бяха взети редица решения. На първо място - новият общински съвет на БСП да започне подготовка за местните избори и тяхното спечелване. В структурата вече е в ход усилено подмладяване, което повишава надеждите на социалистите в града за възстановяване на организацията и добри изборни резултати.

Социалистите в Петрич изразиха пълна подкрепа за курса на ръководството на партията и парламентарната група за неучастие в това корумпирано управление и коалицията на имунитетите, за запазване на мира и срещу предоставянето на оръжия на Украйна. В тази посока беше приета и изрична декларация на БСП-Петрич.

На заседанието присъстваха организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов и областният председател Валери Сарандев.

“БСП трябва да се променя и обновява, за да е силна. Същевременно трябва да заложим както на подмладяването и мъдростта, така и на вътрешното обединение. Само така - силни и единни, ще спечелим местните избори през октомври”, заяви Гуцанов пред социалистите в града.