За община Белица и ОбС на БСП

Община Белица е разположена живописно в североизточната част на Разложката котловина в Благоевградския район, по долината на р. Места, между южните склонове на източна Рила и северните склонове на Велийшко-Виденишкия дял на западните Родопи.Обхваща 12 населени места, като 8 от тях са разпръснати във високопланинската част на Родопите. Общинският център гр. Белица се намира в южната част на Рила. Изключителните природни дадености извеждат на преден план развитието на туризма и обособяването му като основен отрасъл на общинската икономика. Местоположението и климатичните условия са добра предпоставка за развитието на туризмa и зимните спортове.

На 12 км от града се намира Центърът за реадаптация на танцуващи мечки – съвместен проект на две от най-големите природозащитни фондации в Европа – Международната фондация за защита на животните “Четири лапи” със седалище – Виена и фондация ”Бриджит Бардо” – Франция, и община Белица. Резерватът се намира в местността “Андрианов чарк”, едно от най-красивите кътчета на Рила.

Община Белица се състои от следните населени места:Бабяк, Белица, Горно, Краище, Гълъбово, Дагоново, Златарица, Краище, Кузьово, Лютово, Орцево, Палатик, Черешово.

Традиционни събития в общината - отбелязване годишнина от битката в м. Равен край Белица, поднасяне на венец на паметника на „Илинденци” по повод 105 години от Илинденско – Преображенското въстание.

Паметник на Васил и Сава Кокарешкови - братовчедите Васил и Сава Кокарешкови са част от децата в България, убити по времето на антифашистката борба преди 9.9.1944 г. По-големият – Васил, е роден на 9 януари 1928 г., а Сава – на 30 август същата година. Двамата са пастири в планината, където носят храна, дрехи и цигари на партизаните от отряд “Никола Парапунов”. На 16 юни 1944 г. са заловени след предателство по време на поредната им среща с партизаните. Отведени са в Разлог, където ги подлагат на жестока инквизиция.

 

Председател, зам.-председател и секретар на Общинския съвет на БСП в община Белица:

  Председател: Христо Янев Дунгьов

Зам.-председатели:

Мария Костадинова Чорбаджиева

Гергана Павлова Кокарешкова;

- Председател, зам. председател и секретар на Общинската контролна комисия - председател Радка Иванова Топалова

- Председател, зам. председател и секретар на Общинското младежко обединение - председател Георги Василев Манолов

Списъчен състав на ОбС на БСП:

Христо Дунгьов

Валя Попова

Янка Генова

Крум Чорбаджиев

Иванка Благоева

Мая Падарева

Ракина Тричкова

Мария Чорбаджиева

Мичурин Мадолев

Мария Дамянова

Никола Мраценков

Катя Топалова

Величка Чонкова

Мария Георгиева

Гергана Кокарешкова

Николина Мраценкова

Георги Манолов

Мария Ваканова

Елена Лардева

ОбКК:

Радка Топалова

Росица Зотева

Йорданка Рускова

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи