Проф. Георги Михайлов: Изключително важно е да се гласува на 11 юли

02.07.2021г.

„Няма да се впускам в емоционални методи да завладея сърцата ви, а ще се опитам да ви кажа истината както аз я чувствам като човек, който е изживял голяма част от живота си на тази земя, милеел е за Родината си и вижда, че тя се намира в много сериозно положение“, това каза по време на среща с офицери и сержанти от запаса и резерва в гр. Гоце Делчев, водачът на листата на „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград проф. Георги Михайлов. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители от Гоце Делчев Богдан Боцев и Костадин Харисков.

„Срещите ми с вас са едни от най-интересните, защото срещу себе си имам интелигентни хора с добри идеи и стойностни позиции“, каза още проф. Михайлов и допълни, че по време на десетките срещи, които е провел в рамките на кампанията е получил много ценни съвети и идеи за конкретни неща, които могат да се случат в съответното населено място. „Бъдете сигурни, че много от вашите идеи ще бъдат включени в нашите приоритети, защото именно това е целта на нашите срещи. Ние да ви запознаем с нашата програма, а от друга страна да чуем вашите виждания“, обясни още водачът на листата на социалистите в Пиринско. По думите му, ситуацията в България в момента е сериозна, но и ситуацията в света е много тревожна. Всичко това е причина да се стремим към сигурност и стабилност, а те зависят от вота на предстоящите парламентарни избори на 11 юли. „Не ви призовавам да гласувате за нас, а просто да излезете и да гласувате, защото това е изключително важно. Изборите на 4 април са коренно различни от тези, които ни предстоят сега, защото техният резултат наистина ще бъде решаващ за бъдещето на страната ни“, категоричен бе проф. Георги Михайлов.

Кандидатът за народен представител от Гоце Делчев Богдан Боцев изрази увереността си, че 2 неща със сигурност ще се случат на изборите на 11 юли. „Едното сигурно е, че ГЕРБ ще има много по-слаб резултат сега, а второто, че БСП ще увеличи осезаемо резултата си“, каза той и обясни, че и за двете има обективни причини. На предишните избори е констатиран над 30 % купен вот, което сега няма да се повтори. Освен това натискът от страна на ръководителите в държавната администрация и институциите, сега ще бъде много по-малък, защото ГЕРБ вече не са управляващи. „По отношение резултата на БСП – има три причини, заради които ние ще го увеличим“, заяви Богдан Боцев. Първата е сформираната голяма лява коалиция, в която влизат общо 16 формации. Това не само ще повиши резултата математически, а дава знак в обществото, че в лявото и център пространство има обединение. Втората причина е, че на предишните избори пандемията беше в разгара си и това накара много членове и симпатизанти на „БСП за България“ да не излязат да гласуват. „Очаквам на тези избори да има много по-голяма активност и хората да излязат да гласуват. Третата причина е въведеното машинно гласуване, което няма да позволи манипулациите, които се случваха 12 години назад по време на избори“, категоричен бе Богдан Боцев. По думите му БСП е показала не само в 4-те години на 44-то Народно събрание, а и в 9-те дни на 45-то Народно събрание, че е единствената възможна алтернатива на ГЕРБ и е партията която истински търси промяната.