Богдан Боцев: Стремежът на левицата е да намали административната тежест за бизнеса

12.11.2021г.

“Срещите с работодателите са изключително важни, защото те най-добре преценяват каква е реалната ситуация в страната и какви са най-големите трудности“, каза кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" Богдан Боцев. По време на проведена от него среща с един от големите местни работодатели в Гоце Делчев и неговите служители, кандидатът за народен представител обясни, че приоритет на „БСП за България“ е осигуряването на повече работни места и по-високи доходи. Това е изключително важно, защото без развита икономика, няма как да се осигурят пари за реализиране на социални политики и дейности.

Стремежът на левицата е да намали административната тежест за бизнеса. Едно от решенията в тази посока е електронното управление, което ще намали корупцията и ще сложи край на административния, икономическия и политически рекет над фирмите.

Сред приоритетите на БСП в подкрепа на работодателите са мерки от държавата, които създават условия за откриване на работни места и за по-високи заплати. Важно е и въвеждането  на Плана за възстановяване и устойчивост. От него ще зависи развитието на страната ни в следващите 10 години.

"По време на срещата ни, представителите на местния работодател споделиха, че огромен проблем за тях, а и за бизнеса като цяло са растящите цени на ел.енергията и горивата.Ние от „БСП за България“ имаме пакет от антикризисни мерки, който е свързан с тяхното регулиране", обясни Богдан Боцев и допълни, че сред тях са намаляване на ДДС на енергията, газ, горива на 9%, както и отпускането на енергийни субсидии за фирми и домакинства в затруднено финансово положение.