Проф. Георги Михайлов: БСП е най-стабилната политическа сила с най-ясна програма

12.11.2021г.

„Този последен шестмесечен период без наличието на стабилен парламент и редовно управление, се отрази много неблагоприятно на България във всички сфери“, това каза в интервю за радио Благоевград проф. Георги Михайлов – водач на листата на „БСП за България“ в Благоевградска област. По думите му, последствията за страната ни са още по-тежки поради пандемичната криза и серията от турбулентности в света – в сферата на енергийните мощности, в областта на икономиката, в областта на образованието. „Всичко това в България, на фона на липсващо управление, още повече влошава пейзажа на българския социален, икономически и политически живот“, категоричен бе проф. Михайлов. Той обясни, че първият приоритет на „БСП за България“ е да се състави редовно управление и да заработи стабилен парламент. „БСП е готова да води разговори във всички посоки за подкрепа и за сравняване на програмите, за да се намери интерференцията, която отговаря на интересите на България в този труден момент за целия свят“, категоричен бе водачът на листата на социалистите в 1 МИР.

В Благоевградска област има много неща, които са приоритет на региона и БСП ще се съобрази с тях. На първо място това е идващият зимен сезон с всичките негови особености – отоплението и кризата на дърва за огрев. Затова бе отправен и призив на председателя на нашата партия - да бъде преустановен експорта на дървен материал за огрев, за да могат да бъдат задоволени нуждите на българското население, коментира проф. Георги Михайлов. На второ място той посочи туристическия сезон в Банско и другите курорти. Не трябва да се допуска затваряне на туризма, защото това ще обезвери хората, които работят в този бранш. „Аз го усетих при срещите си с тях още през пролетта, когато ме питаха дали има смисъл да се занимават с туризъм, когато нищо не се знае и нищо не е стабилно в този сектор“, допълни още проф. Михаалов. На трето място трябва да се помисли много сериозно за пътната инфраструктура в областта – освен големия коридор „Струма“ има още много неща, които трябва да се направят.

Друг сериозен проблем е, че в Благоевградска област има два големи университета, но броят на студентите в тях е намалял почти наполовина. Закрити са и много професионални училища в областта, които са обучавали ученици в стратегически специалности на българската промишленост, каквато е дърводобива.

Водачът на листата на социалистите в Благоевградска област начерта и част от останалите приоритети в програмата на БСП, а именно за намаляване на ДДС на енергийните източници и на храните от малката потребителска кошница, за намаляване на ДДС върху лекарствата. В областта на семейната защита и на защитата на възрастните хора, БСП има своите конкретни мерки, които са представени и в програмата за управление, уточни проф. Михайлов. „Много въпроси има за решаване, има и мерки за тяхното решаване, които са свързани с идеите на самите хора от областта - те много добре разбират проблемите“, каза още водачът на листата на БСП в Благоевград и допълни, че именно заради това основният стратегически приоритет на левицата е регионализацията на икономиката и управлението.

БСП е най-стабилната политическа сила с най-ясна представа в момента как да преведе нацията през този сложен исторически момент, затова проф. Георги Михайлов призова всички да гласуват с номер 33 в бюлетината.