Милан Богдански: Искаме да дадем Благоевград на хората, те да управляват

Румен Гечев подкрепи кандидатите на левицата

„Аз и моят екип искаме да дадем общината на хората, те да управляват. Моят апел към Вас е гласувайте за нас“. Това заяви кандидатът за кмет на Благоевград от БСП на срещата в Регионалния исторически музей с икономиста и депутат БСП лява България проф. Румен Гечев.
 „Този град ми е скъп не само защото ДНК-то ми води следите си към Българска Македония, а защото семейството ми има принос към стабилизирането и развитието на Югозападния Университет”, каза професор Гечев. 
Той подчерта значението на местните избори, чиито резултати ще дадат отражение по места, но в същото време „тези избори ще имат много силно влияние върху политическата конфигурация в България и това какви политически решения ще бъдат прокарвани в парламента”. „БСП Лява България по време на управлението на Орешарски прие т.нар. инвестиционен фонд в подкрепа на публично-частното партньорство. Това, което прави ЕС в момента, чрез  плана Юнкер, ние го направихме миналата година, разбира се в много по-малък мащаб. Същият този фонд бе премахнат веднага след идването на ГЕРБ на власт, а сега говорят колко е хубав планът Юнкер”, обясни Гечев.
 По отношение на бюджет 2016  депутатът  бе категоричен да се дебатира в парламента, „за да може българският гражданин да е наясно какво се случва, защото след местните избори постната пица ще излезе наяве.”
На срещата бе и кандидатът за кмет на  Благоевград от БСП лява България  инж. Милан Богдански. Той говори по конкретни проблеми, чието решение е описано в предизборната му платформа. Сред тях : младежката безработица в града, липсата на транспортна мрежа, липсата на трайни инвестиции и благоприятни условия за бизнес.